Lähdimme miehen kanssa sunnuntaina kahden keskiselle matkalle Ruotsiin. Ennen laivaan menoa kävimme syömässä ensin hyvin Virgin Oilissa ja se olikin yksi parhaimpia ruokakokemuksia ikinä. Laivalla ei ollut tarkoitus ensimmäisen illan aikana käydä syömässä ollenkaan. Olimme nauttimassa Kuubalaisesta teemasta. Tarjolla oli kuubalaisia drinkkejä, musiikkia, tanssiesityksiä jne. Allaolevassa kuvassa allekirjoittanut on tälläytynyt iltaa varten.



Uskaltaisuimme itsekin loppuillasta kokeilemaan tanssimista kuubalaiseen tyyliin, vaikka en itse todellakaan ole mikään tanssi-ihminen. Ehkäpä se johtui kuubalaisten juomien nauttimisesta.



Seuraavana aamuna suuntaisimme sitten Tukholmaan. Ilma oli aivan kamala. Olimme kuvitelleet, että Tukholmassa olisi lämmin. Vielä mitä. Tuuli tarttui luihin ja ytimiin oikein kunnolla. Noin parin tunnin ajan jaksoimme kävellä vanhassa kaupungissa ja sen jälkeen oli pakko palata laivalle. Aamulla ennen maihin menoa kävimme aamiaisella, ensimmäistä kertaa erikoisaamisiasella. Ja sen kokemuksen jälkeen tulen kyllä tulevaisuudessakin maksamaan muutaman euron lisää ja menen nauttimaan rauhallisesta erikoisaamiaisesta. Aamiainen oli nimittäin aivan mahtava.



Tukholmasta laivalle palauduttua enimmäkseen lepäilimme ja kävimme tekemässä tax free ostoksia. Illemmalla oli sitten ruokailu. Itse ruoka oli buffetissa hyvää ja oli kiva kokeilla kuubalaisia ruokia. Mutta viereinen pöytäseurua vei kyllä kaiken ilon syömiseltä. Pöydässä istuin 8 pissisistä, jotka pitkivät aivan kamalaa ääntä. Jos olisivat olleet suomalaisia, olisin taatusti huomauttaunut asiasta, mutta venäjän kielen taitoni ei siihen riittänyt. Kesken syömisen tytöt kirkuivat välillä, kuuntelivat musiikkia sekä iphonesta että tietokoneelta. Siinä oli kyllä ruokarauha todella kaukana.



Niin ja sen verran piti vielä mainita, että illan tähtiartisti oli Meiju Suvas ja se oli kyllä viimeinen kerta kun kyseistä ihmistä menen katsomaan.